Liefke Knol:
Een van de leukste kanten van mijn werk is de diversiteit. Bij ieder project duik ik voor even in een andere wereld en ontmoet ik mensen met bijzondere verhalen. Ik vind het elke keer weer boeiend om die verhalen op een pakkende manier over te brengen. Daar komt bij dat ik vaak met heel verschillende projecten bezig ben. De ene keer maak ik een korte promotiefilm in opdracht. De andere keer werk ik aan een documentaire, waarvoor ik uitgebreid research doe. Mijn achtergrond als historicus komt in die gevallen goed van pas.
Als producent en maker ben ik betrokken bij alle aspecten van een productie: van aquisitie en voorbereiding tot en met de montage en eindoplevering. Ik werk daarbij niet alleen in opdracht. Samen met collega’s en erfgoedinstellingen bedenk ik journalistieke en culturele projecten, waar we financiering bij zoeken. Op die manier heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan met fondsenwerving, projectmanagement en publiciteit.
Naast het werk dat ik voor mijn eigen bedrijf doe, ben ik zakelijk leider van Productiehuis Spinbarg. Met mijn Spinbarg-collega’s Margriet Westerhof en Pauline Los werk ik op dit moment aan De Kraak, een multimedia-installatie vol oude verhalen over de relatie tussen mens en zee.
opdrachtgevers
O.a. Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG), Noordhoff Uitgevers, Erfgoedpartners, De Verhalen van Groningen, Drents Archief, Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven, Havezate Mensinge en Museum Nienoord.
In 2010 verscheen bij Uitgeverij Artemis & co het boek Het babyhuis. Kinderen en ouders door oorlog en honger gescheiden van Liefke Knol.